Country

Min musik kan beskrivas som amerikansk pop/rock med countryinfluens, men själv tycker jag inte om att sätta stämpel på min musik. Mitt motto är: ”Bra musik är bra musik, oavsett vad den kallas”!
2011 kontaktades jag av Tv4 för att söka till ”Talang 2011” och gick in framför en kompetent jury bestående av Henrik Fexeus – Mentalist, Charlotte Perelli – Artist och kanske den mest fruktade av dem alla, Bert Karlsson – Skivbolagsmogulen. Med en akustisk gitarr spelade jag en egenskriven låt, ’Take me back’. Låten var countrybetonad och något oprövad inför publik men mottagandet blev överraskande positivt. Publiken stod upp och juryn klappade i händerna. Jag gick ända till final och fick sedan ett skivkontrakt.

Första singeln ”Cowboy superstar” släpptes senare 2011 och spelades flitigt på radiokanaler runtom i landet. Efter fler framträdanden i TV och radio, bland annat på Lotta på Liseberg kom 2013 debutalbumet ”The wind beneath my wings”, en skiva som har fått väldigt fint mottagande. Sedan dess har jag fortsatt att producera musik, både själv och i den nya konstellationen Solid Circuit. I Juli 2021 släpptes min senaste singel ”Fast & Glorious”, skriven av mig och Hanif ”Hitmanic” Sabzevari. Länk till låten på spotify hittar ni nedan, men den finns även på Itunes och de flesta andra digitala kanaler.

Jag spelar både som solomusiker, och har också tillgång till mycket kompetenta musiker ifall det skulle behövas ett fullband. Vill ni boka mig så hittar ni kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Cowboy Superstar – Lotta på Liseberg
Take me back – Talang 2011

Fast & Glorious – Rasmus Eriksson